PayPal-fout 10605 – Redenen en nauwkeurige oplossingen

Elke winkelwebsite moet online betalingen accepteren.

Als gevolg hiervan gebruiken website-eigenaren betalingsgateways zoals PayPal op hun sites.

Het is echter mogelijk dat het niet werkt zoals verwacht en kan resulteren in PayPal-fout 10605.

Als onderdeel van onze Server Management Services ontvangt Bobcares regelmatig verzoeken om PayPal-probleem 10605 op te lossen.

Laten we eens kijken naar de details en ontdekken hoe onze Support Engineers PayPal-probleem 10605 vandaag hebben opgelost.

Hoe we veelvoorkomende PayPal-fouten oplossen
We zien dat veel klanten problemen hebben met PayPal bij Bobcares, waar we meer dan tien jaar ervaring hebben met het beheren van servers.

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste redenen voor de 10065-fout en hoe onze ondersteuningstechnici deze oplossen.

 

1. Onjuiste instellingen
Een van onze klanten ondervond onlangs een probleem met het instellen van PayPal op de server. Hij koppelde zijn PayPal-rekening aan zijn website. Toen hij echter probeerde te betalen, ontving hij een foutmelding met de tekst ‘Valuta wordt niet ondersteund’.

De fout zag eruit als,

Onze Support Engineers ontdekten dat de standaardvaluta verkeerd was ingesteld. De oplossing was om de standaardvaluta te wijzigen in een valuta die werd ondersteund, maar hiervoor moesten alle winkelprijzen worden herzien.

We hebben het probleem dus opgelost door een definitie toe te voegen met de naam PAYPAL_FORCE_CURRENCY. We hebben het bestand process.php vervangen in modules/payment/paypal/express_checkout/ en bovenaan het bestand hebben we de PAYPAL_FORCE_CURRENCY gewijzigd in welke valuta we willen gebruiken.

Dit loste de fout op en de website begon goed te werken.

Nogmaals, verkeerde valuta-instellingen in WooCommerce resulteren in de fout:

Om dit probleem op te lossen, controleren onze toegewijde technici nogmaals of de valuta van het PayPal-account overeenkomt met de valuta van de WooCommerce-winkel. We controleren het nogmaals in WooCommerce > Instellingen > Valuta-opties en in het Paypal-account.

2. Standaardvaluta
Klanten kunnen ook een foutvaluta ontvangen die niet wordt ondersteund tijdens het doen van een betaling op een website via PayPal-gateway vanuit verschillende landen. Dit gebeurt ondanks het feit dat klanten hun standaardvaluta hebben gekozen.

Hier is de oplossing om de valuta-instellingen te wijzigen. Hiervoor voeren onze Support Engineers de volgende stappen uit.

1. in eerste instantie loggen we in op de PayPal-rekening.

2. Vervolgens klikken we bovenaan de pagina op Geld.

3. Vervolgens klikken we op Valuta beheren en kiezen we de valuta om Primair te maken.

4. Eindelijk klikken we op Maak primair.

Dat is het.

[Hulp nodig om PayPal-fouten op te lossen? Wij helpen je.]

 

Conclusie
Kortom, PayPal is een van ‘s werelds grootste online betalingsverwerkers. Wanneer de standaardvaluta onjuist is geselecteerd, kan PayPal-fout 10605 optreden. We leerden over de vele oorzaken van PayPal-problemen en hoe onze Support Engineers deze tegenwoordig oplossen. Neem dus contact op met een monteur via Bellen Pyapal Klantenservice Telefoonnummer voor directe ondersteuning door een monteur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0Shares